Parama dėkojame




Popiežius: krikščionių vienybė kuriama einant kartu

popiePrieš trečiadienio, birželio 28-osios, bendrąją audienciją popiežius Pranciškus susitiko su Katalikų Bažnyčios ir Kristaus mokinių (Krikščionių Bažnyčios) dialogo tarptautinės komisijos nariais, jiems pasakė kalbą apie Šventosios Dvasios vaidmenį krikščionių vienybės kelyje.

Dvasia yra darna. Leidžia pasidalijimus. Prisiminkime Sekminių rytą: po didelio įvairių chrizmų pasidalijimo Dvasia sugrąžino darną. Tai nėra derybos dėl pusiausvyros. Darna yra daug daugiau. Darna – tai Šventosios Dvasios kelias, patikino Pranciškus.

Popiežius pripažino, kad teologų įžvalgos ir teologinės diskusijos krikščionių vienybės kelyje yra reikalingos, tačiau jam didelį įspūdį padarė anekdotas apie tai, ką Atenagoras, Visuotinis Konstantinopolio patriarchas, pasakė popiežiui šv. Pauliui VI: išsiųskime visus teologus į kokią nors salą, o mes tęskime šį ėjimą kartu!

„Krikščionių vienybė kuriama einant kartu! Aišku, reikia teologų – tegul jie tyrinėja, kalbasi ir diskutuoja, tuo tarpu mes tęskime kelionę, kartu melskimės ir vykdykime artimo meilės darbus. Esu įsitikinęs, kad tai yra kelias, kuris nenuvilia“, – pažymėjo Pranciškus. Audiencijos pabaigoje popiežiaus paraginti jo dalyviai kartu sukalbėjo „Tėve mūsų“ maldą.

Kristaus mokiniai (Krikščionių Bažnyčia) yra nuo XIX a. JAV gyvuojanti ekumeninė bendruomenė, nuo pats įsikūrimo pradžios paženklinta didelio noro suvienyti visus krikščionis. Nuo 1977 m. reguliariai rengiami Katalikų Bažnyčios ir Kristaus mokinių (Krikščionių Bažnyčios) dialogo tarptautinės komisijos susitikimai visiškos krikščionių vienybės klausimais.

Nuotr.: Popiežius su Katalikų Bažnyčios ir Kristaus mokinių (Krikščionių Bažnyčios) dialogo tarptautinės komisijos nariais (Vatican Media)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode