Parama dėkojame




Popiežius asumpcionistams: būkite išradingai ištikimi savo pašaukimui

isradingaiKetvirtadienį, birželio 22 d., popiežius Pranciškus priėmė į Dangų paimtosios Švč. M. Marijos augustinų, paprastai vadinamų asumpcionistais, kongregacijos narius, dalyvaujančius šiomis dienomis Romoje vykstančioje savo generalinėje kapituloje.

Šią vienuoliją devynioliktajame amžiuje Prancūzijoje įkūrė garbingasis Dievo tarnas kunigas Emmanuelis d’Alzonas. Šiuo metu kongregacija turi beveik tūkstantį narių. Neseniai prasidėjusios asumpcionistų generalinės kapitulos tema: „Dievo karalystė čia pat!“ (Mk 1, 15). 

Iš tiesų, sakė Pranciškus asumpcionistams, viena iš pagrindinių apaštališkojo gyvenimo užduočių yra skelbti žinią, kad Dievo karalystė yra arti, kasdieniame gyvenime konkrečiai liudyti šios karalystės artumą. „Esate pašaukti skelbti viltį kiekvienam žmogui ir visam pasauliui. Kad ir kur būtumėte, esate Dievo karalystės ženklai žmonėms, pas kuriuos esate pasiųsti.“

Popiežius priminė dvi tradicines asumpcionistų apaštalavimo sritis. Visų pirma – tai piligriminių kelionių organizavimas, ypač į Lurdo Švč. M. Marijos šventovę, ir piligrimų palydėjimas. Pranciškus pasidalijo savo vaikystės atsiminimais apie seseris asumpcionistes, kurios Argentinoje organizuodavo piligrimų, keliaujančių į Lurdą, grupes. Antroji tradicinė asumpcionistų veiklos sritis – tai vadinamoji Rytų misija: tarnystė Rytų krikščionims, katalikų ir ortodoksų ryšių skatinimas, gerų santykių su islamo bei judaizmo išpažinėjais ugdymas. Kalbėdamas apie šią asumpcionistų specifinę misiją popiežius paminėjo karą Ukrainoje, kuris, pasak jo, kenkia „regiono pilietinei ir religinei pusiausvyrai“.

Toliau savo kalboje popiežius paminėjo nuolatinio atsinaujinimo būtinumą. Jo reikalauja pasaulio, kuriame gyvename ir esame pašaukti liudyti, nuolatinė kaita.  „Raginu jus be baimės priimti naujumą kaip laiko ženklą, net jei kartais jis gali gąsdinti“, – sakė Pranciškus pridurdamas, kad „Dievo karalystė pati savaime yra radikalus naujumo proveržis.“

Galiausiai popiežius prašė asumpcionistų savo tarpe ir aplink save puoselėti trigubą meilę, kurios mokė šios kongregacijos įkūrėjas tėvas E. d’Alzonas: mylėti Kristų, mylėti Švč. M. Mariją ir mylėti Bažnyčią. Čia ir glūdi paslaptis, kaip būti ištikimiems savo pašaukimui ir rasti naujų būdų, kaip jį naujai įgyvendinti. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode