Parama dėkojame




Kaimas atkeliauja į namus

Karantinas keičia pirkėjų įpročius – vis didesnė jų dalis užsisako maisto produktus internetu, juk tai ne tik patogu, bet ir saugu. Vartotojams, kurie yra pasiilgę maisto iš kaimo, Lietuvos ūkininkai tikrai turi ką pasiūlyti. Pačių įvairiausių produktų iš kaimo galima įsigyti neišeinant iš namų - interneto svetainėje „Kaimas į namus“, kur tiesiogiai susitinka ūkininkas ir vartotojas, o produktų įvairovė stebina.

Daržovės, medus, mėsa ir grūdai ir kepiniai, sėklos ir pieno produktai – čia net išrankiausias vartotojas ras tai, ko ieško, tiesiai iš ūkininko laukų. Mėgstate saldžiai, bet negalite vartoti glitimo? V. ir A. Žemaičių ūkis jums gali apsiūlyti šokoladinį burokėlių braunį arba Sveikuolių duonelę be glitimo. Norite kažko neįprasto? Krekeriai su čiobreliais, naminiai rankų darbo saldumynai iš šaltalankio, moliūgų ir svarainių sulčių, varškės sūris su čili prieskoniais, brandintų linų sėmenų duonelės ir dar begalę puikiausių produktų svetainėje „Kaimas į namus“ siūlo Lietuvos ūkininkai.

„Kaimas į namus“ galima rasti beveik 400 mūsų šalies ūkininkų, siūlančių pirkėjams savo užaugintą produkciją. Šiuo įtemptu metu rekomenduojama skambinti tiesiai ūkininkui ir tartis dėl galimybių bei sąlygų apsipirkti, jų kontaktai yra matomi visiems tinklalapio lankytojams.

VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros kuruojamu projektu siekiama padėti Lietuvos ūkininkams patiems, be tarpininkų užmegzti tiesioginius ir ilgalaikius bendradarbiavimo ryšius su jų gaminamų produktų bei teikiamų paslaugų galutiniais vartotojais bei gauti geresnę kainą už savo gaminamus produktus. 

„Laimi visi – tiek ūkininkai, tiesiogiai parduodantys savo produkciją vartotojui, tiek pirkėjai, kurie, neišeidami iš namų, gali įsigyti išties kokybiškų maisto produktų iš įvairiausių Lietuvos kampelių ir tokiu būdu palaikyti mūsų šalies ūkininkus“, - teigia žemės ūkio ministras Andrius Palionis, kviesdamas rinktis lietuvišką prekę.

Pasak žemės ūkio viceministro Evaldo Gusto, pastaruoju metu vis daugiau ūkininkų yra suinteresuoti parduoti savo prekes tiesiogiai jų vartotojams, o ne tarpininkams. Toks trumpųjų maisto tiekimo grandinių įgyvendinimas, anot jo, vienareikšmiškai suteiktų didesnę naudą tiek ūkininkams, tiek vartotojams. Tai sumažintų prekybos kaštus, užtikrintų maisto šviežumą ir kokybę, skatintų lietuviškų žemės ūkio ir maisto produktų vartojimą.

Iš tiesų, ne visi ūkiai, ypač mažesni, turi galimybių pristatyti produkciją iki pirkėjų namų. Padėtis pati savaime skatina kartu ieškoti šios problemos sprendimo būdų: vieni užsako didesnį kiekį, kad ūkininkui apsimokėtų gabenimo kaštai; kiti – solidarizuojasi su kaimynais, treti ieško kolegų, kurie savo prekes gabena panašia kryptimi.

Pagalbą, sprendžiant gabenimo problemą, vis dažniau pasiūlo pačios logistikos kompanijos. Reaguodamos į pasikeitusią verslo aplinką, jos siūlo ūkininkams savo paslaugas – pristatyti maistą mieste ar rajone, su galimybe pasirinkti bekontaktį pristatymo būdą, produktus paliekant prie durų. Jei atsirastų tokia paslauga susidomėjusių ūkininkų, jiems reikėtų susisiekti su www.kaimasinamus.lt administratoriumi tinklalapyje nurodytu el. paštu ar telefono numeriu, ir kontaktais bus pasidalyta.

Šalies ūkininkai kviečiami prisijungti prie šios iniciatyvos, o vartotojai raginami saugoti savo ir artimųjų  sveikatą, užsisakant produktus neišeinant iš namų ir remiant smulkųjį mūsų šalies verslą.  

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode