Parama dėkojame




teisejasVienas JAV Kalifornijos valstijos teisėjas kaltinamas girtas nužudęs savo žmoną pistoletu, kurį laikė kulkšnies dėkle.

Teisėjas Jeffrey Fergusonas (Džefris Fergiusonas) savo namuose turėjo dešimtis ginklų ir 26 000 šovinių, kai atvykę pareigūnai rado jo žmoną negyvą nuo šautinės žaizdos krūtinėje, buvo pranešta teismui.

Prokurorai teigė, kad sulaikymo metu nuo 72 metų vyro, kuris yra Orindžo apygardos aukštesniojo teismo teisėjas, sklido stiprus alkoholio kvapas. Pasak jų, pareigūnams jis pasakė: „Na, manau, kad kuriam laikui su manimi baigta.“

Los Andželo teismas išgirdo, kad J. Fergusonas ir jo žmona Sheryl Ferguson (Šeril Fergiuson) pradėjo ginčytis per vakarienę restorane netoli jų namų elitiniame Anaheimo priemiestyje.

Rugpjūčio 3 dieną įvykusio ginčo metu teisėjas pirštu parodė į žmoną, imituodamas šaunamąjį ginklą, teismui sakė Orindžo apygardos apylinkės prokuroro pavaduotojas Christopheris Alexas (Kristoferis Aleksas).

Jo teigimu, ginčas tęsėsi namuose, kur 65 metų S. Ferguson pasakė maždaug tokius žodžius: „Kodėl nenukreipi į mane tikro ginklo?“ C. Alexas teigė, kad tuo metu jos vyras išsitraukė pistoletą iš kulkšnies dėklo ir iš arti šovė jai į krūtinę.

Tuomet J. Fergusonas paskambino 911 ir paprašė iškviesti medikus, sakydamas, kad buvo pašauta jo žmona. Kai dispečeris paklausė, ar jis šovė iš ginklo, jis atsakė nenorintis apie tai kalbėti, teismui pasakojo C. Alexas.

Pasak jo, baigęs pokalbį J. Fergusonas parašė žinutę savo kolegai teisme: „Nesusivaldžiau. Ką tik nušoviau savo žmoną. Rytoj neateisiu. Būsiu sulaikytas. Man labai gaila.“

Per kratą namuose buvo rasti 47 šaunamieji ginklai, visi laikyti teisėtai.

J. Fergusonas, kuris teisėju dirba nuo 2015 metų, antradienį teisme neigė įvykdęs žmogžudystę.

Jo advokatas Paulas Meyeris (Polas Mejeris) prie teismo susirinkusiems žurnalistams sakė, kad tai buvo netyčinis, atsitiktinis šūvis, o ne nusikaltimas.

J. Fergusonas buvo paleistas už užstatą ir jam buvo nurodyta nevartoti alkoholio. Tikimasi, kad spalio 30 dieną jis vėl pasirodys teisme.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode