Parama dėkojame




lamansoParyžiaus prokurorai sekmadienį perėmė mažiausiai šešių migrantų, kurių laivas nuskendo bandant perplaukti Lamanšo sąsiaurį tarp Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės, žūties tyrimą.

Šiuo metu policija taip pat ieško asmenų, atsakingų už neteisėtą šių žmonių perkėlimą.

Šeštadienį, praėjus kelioms valandoms po tragedijos, Bulonės uosto prie Lamanšo sąsiaurio prokurorai pradėjo tyrimą, tačiau jis buvo perkeltas į Paryžių, naujienų agentūrai AFP sakė abiejų tarnybų pareigūnai.

Ankstyvą šeštadienio rytą Lamanšo sąsiauryje nuskendus migrantų valčiai, kuria, kaip manoma, į Jungtinę Karalystę plaukė iki 66 žmonių, žuvo šeši afganistaniečiai.

Prancūzijos pakrančių apsaugos tarnyba „Premar“ nurodė, kad dauguma valtyje buvusių žmonių buvo afganistaniečiai, keletas sudaniečių ir keli nepilnamečiai asmenys. 

Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos pakrančių apsaugos tarnybos išgelbėjo 59 žmones, tačiau žuvusiųjų skaičius kol kas yra tik preliminarus.

Nors šeštadienį sutemus paieškos jūroje buvo nutrauktos, sekmadienį per Lamanšo sąsiaurį plaukiojantys laivai buvo raginami išlikti budrūs.

Šeštadienį Prancūzijos jaunesnysis jūrų reikalų ministras Herve Berville'is (Hervė Bervilis) pasmerkė tuos, kurie bando nelegaliais ir pavojingais maršrutais gabenti migrantus. Jis taip pat pažadėjo kovoti su šiais kontrabandininkų tinklais.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode