Marcinkevičius




„Mūsų visų namai – Lietuva...“

Šeštadienį Tirkšlių pušyne vyko Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) renginys, skirtas Etnografinių regionų metams. Jame dalyvavo TAU iš įvairių Lietuvos regionų, turėję galimybę parodyti savo papročius, tradicijas ir parengtas muzikines programas.

Dėkojo už entuziazmą

Renginyje dalyvavęs Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjas Mantas Badaukis jo vardu linkėjo geros šventės bei sėkmės ateityje: „Gerbiama TAU bendruomene, perduodu Seimo nario sveikinimus, jis džiaugiasi jūsų polinkiu, entuziazmu, rodant pavyzdį. Sėkmės tolesniuose jūsų darbuose, gero oro bei šventės.“

 

Už ryžtą ir nepabūgus tolimų kelionių, TAU nariams, ypatingai šventės organizatoriams, dėkojo Savivaldybės meras Antanas Tenys: „Čia susirinko tie žmonės, kurie mokėsi visą amžių, mokosi ir dabar, yra baigę įvairius mokslus, vadovavę įvairioms organizacijoms ir, žinoma, sukaupę be galo didžiulę patirtį ir dabar rodo jaunimui pavyzdį. Jūs esate tie žmonės, kurie atsiliepėte į Seimo paskelbtus metus, tai Etnografinius regionų metus. Kiekviena valstybė turi savo tradicijas, istoriją. Žinoma, Lietuva taip pat. Noriu dėkoti, kad galvojame, kokia yra mūsų istorija, kultūra. Manau, šiandieną mes daug ko išmoksime, pamatysime, prisiminsime. Visiems linkiu puikios, geros šventės, parodyti tai, ką esate suplanavę, ir kad, žinoma, iš Mažeikių išsivežtumėte pačius geriausius įspūdžius.“

Dovanoja vaikams meilę

Šventėje dalyvavusi Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Mažeikių skyriaus direktorė, Savivaldybės tarybos narė Laima Nagienė taip pat negailėjo gražių žodžių TAU. „Nuostabu matyti jus, tokius jaunus, kurie dovanojate savo atžaloms meilę Tėvynei. Atsitiktinai perskaičiau vieno vienuoliktoko eilutes ir džiaugiuosi, kad mūsų jaunimas irgi labai turtingas. Sako, Lietuvoje gyventi gera, nes čia yra viskas, ką tik pasaulis gali mums pasiūlyti. Lietuva – tai tarsi Žemės planeta, tik sumažinta. Dykumas čia galima pamatyti Kuršių Nerijoje, savanas – ten pat. Nori pamatyti amazonės džiungles, nueik į tankų mišką, ryškiai šviečiant vasaros saulei. Jei Sibiro taigą – ateik į tą pačią vietą, apklotą žiemos speigu. Arktines dykumas Lietuvoje atstoja sniego pusnys laukuose, o ledynus – užšalę ežerai. Alpių slidinėjimo kurortai čia įsikūrę Druskininkuose, Vilniuje, Anykščiuose ir jokie Turkijos ar Egipto paplūdimiai nepakeis gražuolės Palangos, todėl, kad ir kur pasaulyje būtų gerai, Lietuvoje bus geriau. Ir pagaliau, juk čia mano namai“, – linkėdama nuostabių akimirkų bendraujant sakė L. Nagienė.

„Džiaugiuosi, atvykusi į Žemaitiją...“

„Aš – žemaitė iš Telšių ir be galo džiaugiuosi, kad patekau į Žemaitiją. Ačiū, gerbiamas mere, rektore, kad jūs sukūrėte išmintį. Net šventas tėvas sako, senatvė – tai išminties sostas. Ir saulė nušvito, kai susirinko šitiek senjorų iš visos Lietuvos. Mes atvažiavome, kad prisiglaustume vienas prie kito, kad sušiltume, pajustume, jog visko dar norime, galime. Kreipiuosi į Savivaldybės atstovus, prašydama, kad atsirastų Savivaldybės biudžete eilutė Trečiojo amžiaus universitetams, jų veiklai“, – sakė socialinių mokslų daktarė, Vilniaus TAU rektorė Zita Žebrauskienė, linkėdama parsinešti į namus meilę senjorui, vaikams, šeimai.

Gyrė Mažeikius

Sveikinimo žodį tarė ir vieno didžiausių Lietuvoje, turinčio beveik 1000 narių – Marijampolės TAU direktorė Ona Sakalauskienė: „Sveiki, nepailstantys gyventi žmonės. Žiūriu ir džiaugiuosi jūsų grožiu šitoje žalumos paunksmėje. Smagu, kad taip gausiai susirinkote. Kai čia pirmą kartą buvau, grįžusi visiems gyriau Mažeikius. Yra ir šokėjų, kapelų, įvairiausių žmonių, kurie labai daug visko sugeba. Gyvuokite ir klestėkite toliau.“

Pagalvos apie paramą

„Džiaugiuosi, kad susirinko svečių ir iš toli. Žmonės tokie energingi, entuziastingi, jie nori bendrauti, juos suburia TAU. Tik čia pabuvęs visa tai gali suprasti. Gerai, kad žmonės nėra užsidarę, nori susitikti, mokytis ir kitus mokyti. Puiku, kad turime tokių žmonių, kurie gyvenime daug patyrę ir dar turi noro būti čia, su visais. Manau, tikrai verta pagalvoti apie biudžeto eilutę, mes jau svarstėme ne vieną kartą, tačiau buvo šiokių tokių nesutarimų. Paprašysime, kad parengtų programą, o mes pasižiūrėsime, ką galime padaryti“, – „Būdui žemaičių“ sakė pakalbintas Savivaldybės meras A. Tenys.

Apie TAU

Trečiojo amžiaus universitetas yra viena labiausiai populiarėjančių mokymo įstaigų Lietuvoje. Pirmasis TAU atsirado 1995 m., 2012 m. veikė 24 TAU, o 2014 m. pavasarį Lietuvoje jau buvo žinomi 40 įvairiuose miestuose veikiantys Trečiojo amžiaus universitetai.

Mažeikių TAU įkurtas 2012 m. Jo dabartinė rektorė Ona Venslovienė.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode