Marcinkevičius




Urvikiuose skambėjo „gyva“ muzika

Penktadienio vakarą Urvikių kultūros centro aikštėje vyko „gyvai“ grojančių grupių festivalis „Urvikiai gyvai 2015“, kurio tikslas, pasak renginio organizatorės, „gyvai“ girdėti kiekvieną instrumentą, melodijas, žodžius

.

 

Atlikėjai

Trečius metus vykstančiame festivalyje koncertavo svečiai iš Jurbarko – „gyvo“ garso grupė „Trivašis“, „Externas“, atvykęs iš Akmenės, Ventos kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Už kūtės“, Sedos kultūros centro grupė „Antena“ ir kelios grupės iš Mažeikių – „Parax“, „Rokas Gražys ir co“ bei vietinė grupė ­„Po stogu“ – iš Urvikių.

„Ir saulė, ir gamta – visa tai mums atneša gėrį, Žolinių dvasią, kad visiems būtų gera ir smagu. Linkiu, kad visi būtumėte laimingi ir sveiki. Tegu Žolinių dvasia pasibels į kiekvieno iš jūsų širdį. Esu labai dėkinga, kad į mūsų festivalį taip nuoširdžiai atsiliepė „gyvai“ grojančios grupės“, – sakė Urvikių kultūros centro direktorė, festivalio organizatorė Vita Černookienė.

Festivalį tęs

Šventės metu dalyviai savo jėgas galėjo išbandyti rankų lenkime, virvės traukime bei svarsčio kilnojime. Mažieji varžėsi, kuris išpūs didžiausią muilo burbulą. Taip pat nemokamus pasivažinėjimus karieta laimėjo tie, kurie teisingai atsakė į keletą vedėjo užduotų klausimų.

„Šis festivalis jau vyksta trečius metus ir tikrai nenusivylėme, nes festivalio tikslas buvo girdėti „gyvą garsą“, kiekvieną instrumentą, melodijos žodžius, kad viskas būtų išdainuojama, išgrojama „gyvai“. Man labai patiko pavadinimas „Urvikiai gyvai“, taip ir kilo idėja rengti šitokius festivalius. Nors esame mažas kaimelis, tačiau turime nemenką žiūrovų auditoriją. Šiandien pats darbymetis, rugiapjūtė, dauguma žmonių laukuose, ir, kai matau, kiek daug susirinko žiūrovų čia, mano širdis džiaugiasi. Džiugu, kad žmonės nori išgirsti tikrą garsą, muziką. Ankstesniais metais žiūrovų auditorija būdavo didesnė, šiemet mažiau, ko gero dėl darbymečio ar kitų rajone vykstančių renginių. Žmonės visur pasiskirstę įvairiai. Kitais metais būtinai kviesimės muzikantų iš toliau, galbūt rengsime konkursą. Vis norime būti kitokie, įdomesni. Turiu labai gerą komandą, gerai dirbančius meno vadovus, mūsų kolektyvai patys važiuoja kitur koncertuoti, todėl turime muzikantų draugų didelį ratą, su kuriais keičiamės programomis, koncertais. Vienus pasikviečiame, kiti patys atsiliepia. Ateityje galbūt rinksimės muzikos žanrus, o dabar norime, kad būtų kuo įvairiau. Tradicijos nenutrauksime – ir toliau rengsime tokius festivalius, tik po truputį kažką paįvairindami, pakeisdami“, – „Būdui žemaičių“ sakė V. Černookienė.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode