Marcinkevičius




Ko reikia norint teikti keleivių pervežimo paslaugą?

Norėdami vežti keleivius, turite atitikti ne vieną reikalavimą. Keleivių pervežimasyra labai atsakinga ir itin svarbi užduotis, kada ne vieno žmogaus saugumas yra patikimas į jūsų, kaip vežėjo rankas. Vairuotojas privalo turėti teisę vairuoti keleivinę transporto priemonę, o jūsų įmonė turi turėti oficialų dokumentą iš Lietuvos transporto saugos administracijos, kuris leistų užsiimti keleivių vežimo tolimojo ir tarptautinio susisiekimo maršrutais veikla.

Jeigu keleivius vežate vietiniais maršrutais, užteks ir transporto priemonės, tačiau norintiems vežti į užsienį, keleivių pervežimas reikalaus daugiau pasiruošimo ir pastangų. Veždami keleivius užsakomaisiais reisais tarptautinio susisiekimo maršrutais, privalėsite pildyti papildomus dokumentus (jie skiriasi priklausomai nuo to ar vežama į ES šalį ar trečiąją šalį). Taip pat reikalinga licencija verstis keleivių vežimo už atlyginimą veikla, kurią turėsite įgyti.

Jeigu esate keleivis ir norite sužinoti, koks pervežėjas atitiks visus jūsų poreikius, turite domėtis. Deja, nėra įmanoma aprašyti visas įmones, kurių veikla klasifikuojama kaip keleivių pervežimas. Daug regioninių ar vietinių vežėjų gali pasiūlyti puikias kainas nedideliems atstumams, kol tarptautiniuose maršrutuose besispecializuojantys vežėjai pasiūlys puikias sąlygas tarptautiniam pervežimui.

Keleiviams svarbiausia – saugumas. Geriau atvykti lėčiau, tačiau sveikiems ir neišsigandusiems. Keliaujant ilgesnį atstumą, labai svarbu, kad transporto priemonė būtų paruošta tokiai išvykai (atlenkiamos sėdynės, kondicionierius, multimedija) – keleiviai tai labai vertina. Taip pat, maršrutas turėtų būti išdėliotas su pertraukomis. Nors kiekvienas vežikas gali taikyti savo taisykles, geriausia yra sustoti kas keletą valandų. Tai bus naudinga ir vairuotojams ir keleiviams.

Jeigu norite steigti pervežimo verslą – Lietuva yra puiki vieta tą daryti! Nedvejokite ir steikite savo įmonę jau dabar ir klientų trukti neturėtų!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode