Parama dėkojame




I. Šimonytė teigia žemdirbių reikalavimuose nieko naujo neįžvelgianti

reikalLietuvos žemdirbiams sausį ketinant pradėti naujus protestus, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad šio jų reikalavimuose nieko naujo neįžvelgia.  

„Nebūtų turbūt pirmas kartas. Visada ta diskusija yra tokia pati, visada yra tas pats teiginys, kad žemės ūkis yra žlugęs. Taip jau nuo 1990 metų“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjerė.   

„Tai, matyt, eilinį kartą turėsime turiningą diskusiją, kur kažkas sakys, kad visos karvės yra išpjautos, o kažkas sakys, kad statistika rodo, kad lyg ir ne. Tai karštai padiskutuosime, kaip visada būna, o jau raiškos priemonės yra ponų valia ir žmonių skonio reikalas“, – kalbėjo I. Šimonytė.   

„Žinau, kad sausio 8-ąją turiu susitikimą su Žemės ūkio taryba. Apie jokius laužus ir kitus dalykus nieko negirdėjau“, – pridūrė premjerė. 

Būtent tą dieną Vilniuje žemdirbiai planuoja surengti pirmąją akciją – deginti laužus, suvažiuoti su technika.   

Jie reikalauja ministro Kęstučio Navicko atstatydinimo, gerbti privačią nuosavybę ir plėsti saugomas teritorijas tik tinkamai suderinus su savininkais, spręsti daugiamečių pievų ir pieno krizės problemas. 

Ministras BNS sako irgi norintis „išgirsti, kas yra naujo“ žemdirbių priekaištuose, kurie jam išsakomi nuo kadencijos pradžios. Protestuoti besiruošiančius žemdirbius jis vadina politiniais oponentais ir mano, kad jų neįmanoma įtikinti. 

„Jau atsakiau daugiau negu galima. Atsakiau ne kokiomis deklaracijomis, atsakiau savo sprendimais –  priimdamas konkrečius sprendimus“, – BNS tvirtino K. Navickas.  

Pasak jo, su žemdirbių atstovais aptarti įvairius klausimus susitinkama įvairiais formatais, todėl jis abejoja, ar eis per protesto akcijas susitikti su žemdirbiais.  

„Manau, jų yra pakankamai. Bet jeigu kažkam dar idėjų yra, durys visada atviros“, –  pridūrė jis.   

Lietuvos žemės ūkio tarybos, kuri vienija apie 80 proc. Lietuvos ūkininkų, pirmininkas Ignas Hofmanas žada, kad žemdirbių protestai truks, kol bus išspręstos visos problemos.

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode