Sprogimas

Šalies vadovai aptars sankcijas Kaliningrado tranzitui

sankcijasPrezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su kitais šalies vadovais aptars kilusią įtampą dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų Kaliningrado tranzitui įgyvendinimo.

„Visą savaitgalį Vyriausybė derasi su Europos Komisija (EK), pristatydama Lietuvos poziciją sankcijų įgyvendinimo klausimu. Šių derybų rezultatai bus aptarti pirmadienį kviečiamame susitikime su prezidentu“, – BNS sekmadienį sakė prezidento atstovas Ridas Jasiulionis.

Prezidentūra pranešė, kad pirmadienį vyks tarpinstitucinis pasitarimas dėl ketvirtojo ES sankcijų paketo Rusijai taikymo kartu su premjere Ingrida Šimonyte, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, kitų valstybės institucijų atstovais.

Anksčiau šeštadienį prezidentas paskelbė, kad Vyriausybė turi skubiai pradėti konsultacijas su Europos Komisija (EK) dėl sankcijų Kaliningrado tranzitui įgyvendinimo.

„Vyriausybė turi skubiai pradėti konsultacijas su Europos Komisija, kad įgyvendinamos sankcijos nepažeistų nei Lietuvos interesų, nei tarptautinių susitarimų. Tik veikdami išvien, pasieksime, kad sankcijos būtų skaudžios šaliai agresorei“, – feisbuke šeštadienį parašė G. Nausėda.

Praėjusią savaitę įsigaliojus Europos Sąjungos sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą, ir nurodė tai padariusi remdamasi EK išaiškinimu.

Maskva pirmadienį pareiškė, kad tranzito ribojimais pažeidžiami tarptautiniai susitarimai ir pagrasino atsaku. Lietuvos pareigūnai teigia, jog Rusija šalį dėl tranzito ribojimų kaltina nepagrįstai, nes ji tiesiog įgyvendina ES sankcijas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode