Sprogimas

Teismas dėl bandymo papirkti valstybės tarnautoją nuteisė statybų bendrovę ir jos vadovą

Šiandien Kauno apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąja bylą dėl bandymo papirkti valstybės tarnautoją.

 

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

 

 

Bylos duomenimis, 2019 m. vasario mėnesį, statybvietėje Kauno centre, statybų įmonės MB „Betosta“ vadovas Šarūnas Šeleika tiesiogiai pasiūlė ir padavė 1 000 eurų kyšį valstybės tarnautojui – Kauno teritorinio skyriaus vyriausiajam darbo inspektoriui A. S. už tai, kad vykdydamas statybos darbus atliekančių asmenų patikrinimą ir nustatęs statybvietėje nelegaliai dirbančius darbuotojus, jų nefiksuotų patikrinimo dokumentuose ir nepradėtų administracinių nusižengimų teisenos dėl nelegalaus darbo. Inspektorius apie bandymą papirkti nedelsiant informavo atsakingus pareigūnus.

Pirmosios instancijos Kauno apylinkės teismas Š. Šeleiką pripažino kaltu ir skyrė 10 000 eurų baudą. Apeliacijas teikė ir nuteistasis Š. Šeleika, kuris nepripažino savo kaltės, ir prokuroras, kuris prašė griežtesnės bausmės. Pirmosios instancijos teismas juridinį asmenį buvo atleidęs nuo baudžiamosios atsakomybės.

 

Kauno apygardos teismo rūmų sprendimu dėl papirkinėjimo kaltu paliktas bendrovės vadovas Š. Šeleika, jam paliekant 10 000 eurų baudą, tačiau taip pat nuspręsta kalta pripažinti ir statybų bendrovę, jai paskiriant 20 000 eurų dydžio baudą.

Prokuratūros nuotr.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode