Sprogimas

E. Galaguzas laimėjo Visagino mero rinkimus

galLietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Erlandas Galaguzas sekmadienį laimėjo Visagino mero rinkimus per pakartotinį balsavimą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, gautais suskaičiavus rezultatus visoje 16 rinkimų apylinkių, E. Galaguzas surinko 58,50 proc. balsų. 

D. Štraupaitė surinko 40,44 proc. balsų.

„Jau dabar aiškus rezultatas. Padariau viską, ką galėjau, bet pralaimėjau“, – BNS sakė D. Štraupaitė, paskambinusi pasveikinti konkurentą su pergale.

Sekmadienį Visagine rengtas pakartotinis balsavimas Visagino mero rinkimų antrajame rinkimų ture, jame dalyvavo 46,93 proc. rinkėjų.

Pirmasis rinkimų turas Visagine vyko kaip ir visoje Lietuvoje, kovo 5 dieną, bet po dviejų savaičių vykusio antrojo turo rezultatai buvo panaikinti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu.

Teismas tenkino antrojo turo rezultatus apskundusios D. Štraupaitės skundą ir įgyvendinant teismo sprendimą gegužės 7 dieną vyksta pakartotinis balsavimas.

D. Štraupaitė siekė naujų mero rinkimų Visagine, teigdama, kad jai nebuvo sudarytos lygios teisės dalyvauti kovoje, kai jau pasibaigus pirmajam turui ji buvo pašalinta iš rinkimų ir po to į juos grąžinta prieš pat balsavimą.

Iššūkiai dėl koalicijos

D. Štraupaitė pripažino, kad sekmadienį pralaimėjo sąžiningoje kovoje.

„Reiškia, kažką padariau ne taip. Aš politikoje esu 30 metų, galiu kritiškai save įsivertinti“, – sakė politikė.

E. Galaguzui laimėjus rinkimus, dabar jis susidurs su iššūkiu suformuoti daugumą taryboje.

Šiuo metu daugumą yra suformavusios „Laisvė ir teisingumas“, Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicija „Visaginiečių koalicija“ ir Lietuvos regionų partija. Joje yra 13 iš 25 Visagino tarybos narių.

Išrinktasis meras mano, kad situacija pasikeis.

„Dabartinė dauguma buvo grindžiama palaikyti mano konkurentę rinkimuose, o ne programiniais, prioritetų skirtumais. Dabar kalbėsime su visais“, – sakė E. Galaguzas.

Politikas tvirtino, kad nepavykus į koaliciją pasikviesti kurios nors ir oponuojančių frakcijų, jis kalbėsis su atskirais politikais.

E. Galaguzas taip pat kol kas neįvardijo, ką skirs savivaldybės administracijos direktoriumi ir ką teiks į vicemerus.

D. Štraupaitė teigė, kad merui „bus sunku dirbti“, tačiau tvirtino neketinanti dirbtinai kaišioti pagalių į ratus.

„Bandysimės, klijuosimės“, – sakė ji.

Iš viso balso teisę renkant Visagino merą turėjo daugiau kaip 17 300 šios savivaldybės rinkėjų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode