RETRO

Išregistravimo iš Gamintojų ir importuotojų sąvado procedūros – trumpesnės ir paprastesnės

savadoAplinkos ministerija supaprastino ir pagreitino alyvos, transporto priemonių, elektros ir elektroninės įrangos, baterijų ir akumuliatorių, apmokestinamųjų gaminių (išskyrus baterijas ir akumuliatorius), tuščios ir pripildytos pakuotės gamintojų ar importuotojų išregistravimo Gamintojų ir importuotojų sąvade procedūras.

Minėtus produktus gaminančioms ir įvežančioms įmonėms bus aiškiau, kaip įsiregistruoti ir išregistruoti iš šio sąvado, tai ne taip ilgai užtruks. 

Aplinkos ministro įsakymas, patvirtinantis šiuos Gamintojų ir importuotojų registravimo taisyklių pakeitimus, įsigalioja nuo birželio 21 d.

Nuo šiol gamintojo ar importuotojo prašymo išregistruoti iš sąvado nagrinėjimo terminas sutrumpėjo nuo 20 iki 10 darbo dienų. 

Taip pat atsisakyta Aplinkos apsaugos departamento atliekamos gamintojo ar importuotojo patikros dėl pareigų įvykdymo, kol nagrinėjamas prašymas išregistruoti iš sąvado. 

Be to, jei gamintojas ar importuotojas dvejus kalendorinius metus iš eilės nepateikė metinių gaminių apskaitos ataskaitų, jis nebus išregistruojamas iš sąvado.

Taisyklių pakeitimais aiškiau detalizuotos alyvos, apmokestinamųjų gaminių ir transporto priemonių rūšys.

Su atnaujintomis Gamintojų ir importuotojų registravimo taisyklėmis galit susipažinti čia.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode