Sprogimas

Bananų pyragas: sveikas ir skanus desertas

Bananai yra vieni seniausių žmonių auginamų vaisių, kurie Indijoje yra žinomi daugiau nei pusketvirto tūkstančio metų. Šiandien didžiųjų bananų plantacijų galima rasti Vidurio ir Pietų Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje, tad nieko keisto, kad šie vaisiai yra itin populiarūs. Bananai gali būti valgomi vieni, jais gardinami įvairūs patiekalai bei iš jų kepami įvairūs saldėsiai. Bananų pyragas – tai labai populiarus desertas, kurio variacijų gali būti tikrai nemažai. Priežasčių, kodėl verta išbandyti tokį desertą, yra ne taip ir mažai, taigi, pravartu apžvelgti pačias svarbiausias.

Bananų pyragas suteikia energijos

Pakanka suvalgyti vos du bananus, ir energijos pakaktų visai sporto treniruotei. Jei nuolatos skundžiatės energijos trūkumu, vertėtų pagalvoti apie šių vaisių įtraukimą į reguliarų mitybos racioną. Mėgstantys pasilepinti desertu gali pasvarstyti apie bananų pyrago kepimą: palanku yra tai, kad šis saldėsis gali būti kepamas be pridėtinio cukraus: bananai yra pakankamai saldūs, taigi, nė neprireiks papildomai saldinti kepinį.

Bananai yra lengvai įsisavinami

Bananai yra vienas tų maisto produktų, kuriuos organizmas labai lengvai įsisavina. Šiuos vaisius galima drąsiai valgyti ir tada, jei juntamas pykinimas (nėščios moterys gali išvengti rytinio pykinimo, jei pusryčiams suvalgys vos vieną bananą). Šiuos vaisius galima drąsiai valgyti po operacijų ar sveikstant po tam tikrų ligų.

Vitaminų ir mineralų šaltinis

Bananai yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis: šiuose vaisiuose yra vitamino B, C, E, PP, kalio, skaidulinių medžiagų, ir t.t. 100 gramų bananų yra net 370 mg kalio: jei kasdien suvalgysite po 3-4 bananus, patenkinsite beveik pusę rekomenduojamos kalio normos. Kalis yra svarbus normaliam širdies funkcionavimui, todėl reguliarus bananų valgymas gali ženkliai sumažinti insulto ir infarkto riziką.

Apsauga nuo virškinamojo trakto ligų

Svarbu paminėti ir tai, kad bananuose esančios skaidulinės medžiagos apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir palaiko normalų virškinamojo trakto darbą. Reguliarus šių vaisių valgymas padeda apsisaugoti nuo dvylikapirštės žarnos opaligės, o bananų sultys gali būti naudingos gydant gastritą. Jei kenčiate nuo padidėjusio skrandžio rūgštingumo, bananų sultis patartina gerti prieš valgį.

Greitesnis sotumo jausmas

Bananai leidžia greitai pajusti sotumą, todėl pasirinkus šiuos vaisius yra sunku persivalgyti. Net ir tuomet, jei esate dideli desertų gerbėjai, tikėtina, kad bananų pyragas leis pakankamai greitai pajusti sotumą, taigi, galėsite laikytis saiko. Bananų pyragų receptų yra tikrai labai daug, taigi, galėsite pasirinkti tokius, kurie nebūtų labai kaloringi.

Paruošti bananų pyragą gali būti labai paprasta

Net ir tuomet, jei negalite pasigirti puikiais kulinariniais sugebėjimais, tikrai galėsite pasirinkti tokius receptus, kurie be didelių pastangų leistų paruošti tikrai skanų kepinį. Taigi, peržiūrėkite įvairius receptus, ir tikrai atrasite tokių, kurie neabejotinai taps jūsų mėgstamiausiais.

22-03s

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode