Sprogimas

Maisto gamyba lauke, ką reikia žinoti?

Turizmas, poilsis lauke, medžioklė, žvejyba, vasarnamis... Kokios asociacijos jums pirmiausia kyla? Žinoma, aplink sklindantis viliojantis maisto aromatas ir jaukiai traškanti ugnis.

Tačiau, bet kokia šventė ar išvyka lauke reikalauja šiek tiek planavimo, kad būtų užtikrinta jos sėkmė. Kartais nepakankamai turime idėjų lauko patiekalams ruošti arba meniu yra gana pasikartojantis. Stovyklavietės virtuvės įranga, kurią turite su savimi, ir ingredientai, su kuriais dirbate, gali paversti jūsų patiekalą beveik karališka puota arba visiška nesėkme.

 

Visai nesvarbu, ar ieškote geriausio būdo pavakarieniauti patys po praleistos dienos žygyje, ar ieškote maisto idėjų stovyklavimui, kurie patiks visai šeimai, turime keletą patarimų ir idėjų, kad pasiruošimas būtų paprastas ir patiekalai lengvi ir skanūs. Jei neįsivaizduojate kelionės be tikro plovo ar troškinio paruošimo ritualo, tokiu atveju jums tikrai pravers kazanas.

Kazanai mūsų rinkoje pasirodė palyginti neseniai, tačiau beveik iš karto tapo labai populiarūs. Kaip ir tikėtasi, vyrai pirmieji susidomėjo neįprastu katilu. Ir tai buvo ne tik medžiotojai, keliautojai ir iškylų ​​gamtoje mėgėjai. Naujųjų virtuvės reikmenų privalumus greitai pastebėjo ir miesto gyventojai, skanaus ir sveiko maisto žinovai.

Pagrindinis kazano, kaip savotiškos kulinarinės sistemos, bruožas – trimatis šilumos pasiskirstymas, kurio niekada nepasieksime iš paprastos plokščiadugnės keptuvės, stovinčios ant viryklės. Viršutiniams indo sluoksniams galime turėti atskirą, specialų terminio apdorojimo režimą. O koks režimas bus, priklauso nuo patiekalo.

Jei nuspręsite įsigyti kazaną, tiesiog būtina jį tinkamai paruošti pirmam naudojimui.

Į įkaitintą puodą reikia įberti storą sluoksnį valgomosios druskos ir kepti dešimt minučių, kol pasigirs būdingas šaudymo garsas. Po to išpilkite druską ir vėl išskalaukite indą šaltame vandenyje. Vėl uždėkite ant ugnies, pašildykite iki šiltos būsenos ir gausiai sutepkite augaliniu aliejumi. Po to kazaną kaitinti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po trijų valandų ant paviršiaus išdžiuvęs aliejus sukurs apsauginę plėvelę, kuri neleis maistui pridegti.

Tinkamai naudojant ir rūpestingai prižiūrint, kazanai tarnaus dešimtmečius ir džiugins jus ir net jūsų anūkus nuostabiu gaminamų patiekalų skoniu, aromatu ir kokybe.

22-43a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode