Sprogimas

btsPietų Korėjos popmuzikos superžvaigždės BTS emocingame vaizdo įraše savo gerbėjams pranešė, kad kaip grupė daro pertrauką ir dabar didžiausią dėmesį skirs solinėms karjeroms, o priežastimis nurodė išsekimą ir spaudimą, susijusį su jų nepaprasta sėkme.

Tačiau „Grammy“ nominuoto septeto įrašų kompanija HYBE, kurios akcijų kaina iškart smuko, trečiadienį bandė taisyti padėtį ir naujienų agentūrai AFP sakė, kad BTS vis tiek dirbs drauge.

BTS, kuri generuodavo Pietų Korėjos ekonomikai milijardus dolerių (eurų), nariai sensacingą žinią paskelbė antradienį. Septyni atlikėjai gerbėjams pranešė, kad jaučiasi išsekę ir kad jiems reikia laiko pabūti atskirai.

„Pradedame laisvą fazę“, – grupės draugams per bendrą vakarienę, kurios vaizdo įrašas buvo paskelbtas BTS oficialiu „YouTube“ kanalu, korėjietiškai pasakė 29 metų Suga (Šuga).

Įrašas yra su angliškais subtitrais ir juose pavartotas žodis, reiškiantis pertrauką, bet HYBE greit tai užginčijo ir nurodė, kad grupės veikla nebus sustabdyta.

„Jie tuo pačiu metu vykdys ir komandinius, ir individualius projektus“, – AFP sakė kompanijos, kurios akcijų kaina anksti trečiadienį smuko 27 proc., atstovas.

Įraše 27 metų RM sako, kad grupės nariai yra išsekę ir „nebežino, kokia grupė esame“.

„Korėjietiškos popmuzikos ir visos dievukų sistemos problema ta, kad neduodama laiko subręsti“, – sakė jis, turėdamas galvoje intensyvumu garsėjantį Pietų Korėjos muzikos verslo modelį.

„Būti repuojančia mašina kažkaip tapo mano darbu“, – sakė jis ir pridūrė, kad dėl to jautėsi „patekęs į spąstus“.

„Norėjau šiek tiek nusikratyti to, bet pasaulis manęs nepaleido“, – kalbėjo RM.

26 metų Jiminas (Čiminas) sakė, kad grupės nariai „dabar bando pamažu susivokti“.

„Manau, kad kaip tik todėl šiuo metu išgyvename sunkų etapą... Bandome atrasti savo tapatybę, o tai sekinantis ir ilgas procesas“, – aiškino jis.

BTS ir anksčiau yra paskelbusi apie trumpas atostogas. Pirmą  kartą taip nutiko 2019 metais, vėliau – 2021 metų gruodį.

Naujienos pasirodė kelios dienos po to, kai grupė išleido antologiją „Proof“ su nauju singlu „Yet To Come (The Most Beautiful Moment)".

BTS yra pirmoji vien Pietų Korėjos atlikėjų grupė, karaliavusi „Billboard“ geriausių dainų sąraše. Tai ji pasiekė su „Dynamite“ – pirma savo daina, sudainuota vien angliškai.

BTS taip pat yra tarp nedaugelio atlikėjų, nuo „The Beatles“ laikų per mažiau nei dvejus metus išleidusių keturis pirmosiose vietose JAV atsidūrusius albumus.

Grupė du kartus buvo nominuota „Grammy“, bet šio apdovanojimo dar nėra gavusi.

Redaktorė Silvija Čibirienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode