Sprogimas

demesiPietų Korėjos popmuzikos grupė BTS, antradienį lankydamasi Baltuosiuose rūmuose, nesudainavo nė žodžio, bet jos žinia prieš rasizmą azijiečių atžvilgiu nuskambėjo labai garsiai ir aiškiai.

Septynios žvaigždės, kurios vilkėjo tamsius kostiumus su baltais marškiniais ir kaklaraiščiais, drauge su Baltųjų rūmų spaudos sekretore Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer) pasirodė ant spaudos konferencijų salės pakylos – mažytės, bet itin svarbios scenos.

Dainininkas Jiminas (Čiminas) per vertėją pasakė, kad grupę „pribloškė pastarojo meto neapykantos nusikaltimų banga“ Jungtinėse Valstijose.

Grupės narys Suga (Šuga) ragino būti tolerantiškiems ir teigė: „Nėra blogai būti kitokiam. Manau, kad lygybė prasideda, kai atsiveriame ir priimame visus savo skirtumus.“

Grupės nariai neatsakinėjo į reporterių klausimus ir išėjo susitikti su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu), taip pat, kaip nurodė Baltieji rūmai, įrašyti „skaitmeninio turinio“.

Tuo metu prie Baltųjų rūmų teritorijos tvoros buvo susirinkusi didžiulė BTS gerbėjų minia.

Trumpas grupės pasirodymas žurnalistams sulaukė daugiau kaip 300 tūkst. peržiūrų Baltųjų rūmų „YouTube“ kanalu – tai daugiau kaip 10 kartų viršija peržiūrų skaičių dienomis, kai renginius spaudos konferencijų salėje stebi daugiausia vien žiniasklaidos atstovai ir politikos profesionalai.

J. Bidenas BTS pakvietė „aptarti bendro solidarizavimosi, azijiečių įtraukimo ir atstovavimo jiems, kovos su neapykantos nusikaltimais prieš azijiečius ir jų diskriminacija būtinybės“, sakė Baltieji rūmai ir nurodė, kad šios problemos pastaraisiais metais tapo aktualesnės.

Priešiškumas azijiečiams ir smurtas jų atžvilgiu išaugo per COVID-19 pandemiją ir, daugelio nuomone, yra jos šalutiniai padariniai.

J. Bideno pirmtakas respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) dažnai vadindavo Kinijos Uhano mieste atsiradusį koronavirusą „kinišku virusu“.

Pranešama, kad 2021 metais neapykantos nusikaltimų prieš azijiečius padaugėjo 339 procentais. Baisiausias incidentas įvyko Atlantos rajone, kur vyras įvairiuose masažo SPA nušovė aštuonis žmones, tarp jų – šešias azijietes.

Baltieji rūmai pavadino BTS žvaigždes „jaunimo ambasadoriais, skleidžiančiais pasaulyje vilties ir pozityvumo žinią“.

30 metų neturintys grupės nariai, kurie dažnai pasirodo su auskarais ir padažytomis lūpomis, visame pasaulyje suteikė balsą kartai, ramiai vertinančiai lyčių identiteto nepastovumą.

79 metų J. Bidenas – vyriausias prezidentu tapęs žmogus – dažnai kreipiasi į jaunas įžymybes ir nuomonės formuotojus, siekdamas suteikti papildomo efekto savo komandos komunikacijai socialiniais ir sveikatos apsaugos klausimais.

Redaktorė Silvija Čibirienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode