Sprogimas

Gėlės pagal gimimo mėnesį: pasiruoškite artimojo šventei!

Gėlių kalba galima pasakyti išties daug – prisipažinti įsimylėjus, parodyti dėkingumą, užuojautą, pagarbą, džiaugsmą. Tie, kuriems iš arčiau teko susipažinti su augalų reikšmėmis, ko gero, teko susidurti ir su kvapnių žiedų skirstymu pagal gimimo mėnesius. Taip, kiekvienas metų mėnuo turi savo unikalią gėlę ar net kelias! Ruošiatės artimojo šventei ir norite nustebinti ypatingu dėmesiu, o gal tiesiog pasisemti įkvėpimo gimtadienio puokštei, šios spalvoms ir nuotaikai?

Laimingoji vasara

Vasarą vyrauja lauko gėlių laisvė, gaivios spalvos, „netvarkingos” puokščių kompozicijos: alstromerijos, gerberos, eustomos, rožės. Floristai pastebi – populiariausia tai, kas perteikia pozityvumo, šypsenų, romantikos kupinas dienas. Tiems, kas ruošiasi gimtadienio šventei vasarą:

  • birželis: rožės, sausmedis (laimė, romantika),
  • liepa: vandens lelija, pentiniai (pozityvumas, tyrumas, orumas),
  • rugpjūtis: aguonos, kardeliai (charakterio stiprybė, vaizduotė).

Beje, vis dažniau stebinama ne tik gėlėmis, bet ir netikėtu jų pristatymo būdu. Pavyzdžiui, jei reikalingos gėlės Vilniuje, spalvingą rožių glėbį galite užsakyti bei nusiųsti nė nepalikę namų: https://www.pasauliogeles.lt/geliu-pristatymas-vilniuje.

Spalvingas ruduo

Rudenį įsivaizduojame kupiną ryškių, sodrių spalvų, kiek ramesnį nei vasarą. Tai atsispindi gėlėse bei dovanojančiųjų pasirinkimuose. Be įprastų variantų, kiek nostalgiško metų laiko mėnesiams priskiriami šie:

  • rugsėjis: astrai, purpuriniai sukučiai (meilė, meilumas, laikinumo grožis),
  • spalis: kosmėjos, medetkos (kūrybingumas, aistra, taika, ramybė),
  • lapkritis: chrizantemos (ištikimybė, nuoširdumas).

Kiekviena gėlė turi savo nuotaiką, spalvą, tekstūrą – net jei šie augalai ir nėra tas pasirinkimas, jie drąsiai gali įkvėpti jūsų puokštę.

Išdidi žiema

Nesunku pastebėti, kaip šaltasis sezonas pakeičia asortimentą: žiemos puokštėse neretai matome gvazdikus, lelijas, sodrių atspalvių rožes. Trumpos dienos, kiek daugiau tamsos, jaukaus laukimo, tad natūralu, jog ir gėlių žiedai spinduliuoja saugumą, ramybę, viltį:

  • gruodis: narcizai, bugienis (viltis, apsauga, turtas),
  • sausis: gvazdikai, snieguolės (atgimimas, žavesys, meilė, viltis),
  • vasaris: našlaitės, raktažolės (kuklumas, tikėjimas, tikrumas).

Galbūt ne visi augalai čia tinka gimtadienio puokštei, bet gali suteikti idėjų spalvų pasirinkimui, stiliui. Aišku viena, jog iš šių užtikrintai karaliauja ilgai išsilaikantys, įvairiausių rūšių bei spalvų gvazdikai.

Ryškusis pavasaris

Pagaliau, simboliškai sąrašą užbaigia šiandien vis aiškiau juntamas pavasaris! Jei reikėtų įvardinti populiariausią gėlę, be abejonės, tai būtų tulpių žiedai – bunda gamta, o su šiluma sugrįžta ir nuotaiką keliančios ryškios spalvos. Dažnas, gimęs šiuo metu, nė neįsivaizduoja šventės be tulpių glėbio, tačiau, vis dėlto, jei esate pasiruošę eksperimentams ir paieškoms, štai kas priskiriama atėjusiam metų laikui:

  • kovas: narcizai (nauja pradžia, klestėjimas),
  • balandis: kvapusis pelėžirnis, ramunės (tyrumas, palaima),
  • gegužė: pakalnutės, gudobelės (mielumas, viltis, globojimas).

Svarstote, kaip šiuo sudėtingu metu nustebinti toli esantį mylimą žmogų? Verta pasidairyti po internetinius gėlių katalogus, kuriuose rasite jau paruoštų puokščių ar pasisemsite idėjų individualiam užsakymui. Galiausiai, juk svarbiausia – dėmesys, nuoširdi nuostaba ir šypsena!

21-244

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode