Sprogimas

Gregory Porterio koncertas festivalyje nukeliamas į gruodį

Lietuvos Vyriausybei dėl koronaviruso pandemijos įvedus karantiną ir draudžiant visus koncertus šalies teritorijoje, Kauno „Žalgirio“ arenoje šių metų kovą turėjęs vykti Gregory Porterio ir Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas nukeliamas.

Vieno populiariausių pasaulio džiazo dainininkų Gregory Porterio atstovai patvirtino - festivalio „Kaunas Jazz“ sezono pažiba turėjęs tapti koncertas bus surengtas šių metų gruodžio 6 dieną. Renginio vieta nesikeičia – koncertas su orkestru įvyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Visi į šį koncertą įsigyti bilietai galioja, jų keisti nereikia.

„Tai, kad esame priversti nukelti šį koncertą, turbūt niekam nėra netikėtumas. Visiems „Kaunas Jazz“ bičiuliams dėkojame už kantrybę. Džiaugiamės, kad mūsų bičiulio Gregory Porterio nusiteikimas tikrai nesikeičia – jo koncertas su Kauno miesto simfoniniu orkestru būtinai įvyks, apie atšaukimą nėra jokių kalbų, tačiau datą neišvengiamai pakoregavo pandemija.

Tikimės, kad Gregory Porterio ir orkestro koncertas prieš Kalėdas suteiks šilumos, džiaugsmo ir taps sugrįžimo į normalų gyvenimą ženklu“, - sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Daugiau informacijos apie kitus 31-ojo festivalio „Kaunas Jazz“ renginius, suplanuotusšių metų pavasariui, ir tikėtinus jų datų keitimus bus pranešta artimiausiu metu, aiškėjant situacijai dėl galimybės rengti koncertus pandemijos metu.

Prieš dešimtmetį išgarsėjęs Gregory Porteris – vienas ryškiausių šių dienų muzikos fenomenų. Jo balsas spindi ne tik džiazo, bet ir popmuzikos scenoje.

2010-aisiais išleistas debiutinis Gregory Porterio albumas „Water“ buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui, o už trečiąjį, 2013-aisiais išleistą „Liquid Spirit“, dainininkas pelnė išsvajotą statulėlę. Šiandien jo kolekcijoje – jau du „Grammy“ apdovanojimai. Beje, naujausias, pernai išleistas dainininko albumas „All Rise“ taip pat buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

Tarp Gregory Porterio gerbėjų – ir elektroninės šokių muzikos duetas „Disclosure“, su kuriuo dainininkas įrašė hitą „Holding On“, ir airių muzikos legenda Vanas Morrisonas, ir net seras Eltonas Johnas, negailintis komplimentų amerikiečių dainininkui.

„Tikro, neįtikėtino talento esmė“, - apie šį dainininką sako su juo koncertavęs legendinis Stevie Wonderis. „Šis žmogus turi viską“, - pritaria popmuzikos žvaigždė Sam Smith.

Į muzikos elitą galingai įsiveržęs dainininkas vadinamas viena svarbiausių priežasčių, dėl kurių džiazas šiandien atranda naują, jaunesnę auditoriją. Ir jo populiarumas su kiekvienais metais vis didėja – atlikėjas vis dažniau turi ištarti „ne“, nes tiesiog nespėtų į visus miestus ir sales, kuriose yra laukiamas.

Tačiau „Kaunas Jazz“ dainininko širdyje užima ypatingą vietą – dar 2013-aisiais festivalyje pirmą sykį apsilankęs atlikėjas iškart pelnė publikos simpatijų prizą, pamėgo šio renginio atmosferą ir nuo to laiko visada džiaugiasi kvietimais sugrįžti į Lietuvą.

Šiltas balso tembras, virtuoziškas vokalo valdymas, elegancija ir džentelmeniškumas scenoje, nuostabus muzikos pojūtis ir kepuraitė, jau tapusi vizitine kortele, - tai tik keletas dalykų, dėl kurių Gregory Porteris tapo viena ryškiausių džiazo žvaigždžių pasaulyje.

„Gregory Porteris labai reiklus vietiniams muzikantams, su kuriais pasirodo, tad jo sutikimą surengti bendrą koncertą jau dabar galima vadinti Kauno miesto simfoninio orkestro laimėjimu“, - sako „Kaunas Jazz“ rengėjai.

Festivalio mecenatas SBA grupė

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode