Sprogimas

Lietuvos gyventojai parskraidinami iš Londono į Rygą

Iš Londono į Rygą pirmadienį parskraidinama per 50 Lietuvos gyventojų, kurie dėl atšauktų skrydžių iš Jungtinės Karalystės (JK) negalėjo grįžti į tėvynę.

Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerija, „airBaltic“ reisu į kaimyninę šalį atskris 48 suaugusieji ir penki vaikai iki dviejų metų.

Iš Rygos į Lietuvą tautiečiai bus atvežti dviem autobusais.

„Grįžtančiųjų sąraše – sveikatos problemų turintys asmenys, nepilnamečiai, asmenys, vykstantys pas mirštančius artimuosius ar į laidotuves, šeimos su vaikais, kurie, jų teigimu, neturi, kur gyventi Jungtinėje Karalystėje“, – komentare BNS teigė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

"Lietuva užpildė visas šiame humanitariniame skrydyje jai skirtas vietas“, – pridūrė jis.

Atvykstantiesiems iš JK reikės izoliuotis dešimčiai dienų arba turėti ne senesnį nei prieš 48 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą.

Tyrimą galima atlikti ir Lietuvoje. Tokiu atveju izoliacija taikoma iki bus gautas neigiamas rezultatas.

Lėktuvas iš Londono Gatviko oro uosto išskris 17.30 val. vietos laiku, Rygoje jis planuoja leistis po 22 val. vietos laiku.

Anot ministro, skrydis – mokamas, kainą už jį nustatė aviavežėjas. Už kelionę autobusu grįžtantiems mokėti nereikės, išlaidas padengs Susisiekimo ministerija.

„Visiems piliečiams, kurių atvejai buvo ypatingos skubos, pagalba pasiūlyta. Lietuvos ambasados Londone ir Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai šiuo šventiniu laikotarpiu atliko milžinišką darbą, kad padėtų rimtoje bėdoje atsidūrusiems Lietuvos žmonėms“, – komentavo G. Landsbergis.

Po Kalėdų Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai planuoja pradėti diskusijas dėl komercinių skrydžių su Jungtine Karalyste atnaujinimo nuo sausio 1-osios.

Lietuvoje nuo praėjusio pirmadienio ryto iki metų pabaigos Vyriausybės sprendimu įsigaliojo draudimas keleiviniais lėktuvais atvykti iš Jungtinės Karalystės dėl šioje šalyje plintančios koronaviruso atmainos.

Krovininiai skrydžiai nestabdomi.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode