Parama dėkojame




Sprogimas

Seimui bus teikiamas konservatorių siūlymas dėl pirmalaikių rinkimų

pirmalaikParlamente antradienį bus teikiamas valdančiųjų konservatorių nutarimo projektas dėl pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimo rugsėjo 10 dieną.

„Sutarta, kad (...) tas nedelsiant bus jau rytojaus posėdis“, – pirmadienį po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo posėdžio pranešė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Valdantieji konservatoriai prieš dvi savaites registravo nutarimo projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų rugsėjo 10 dieną, argumentuodami būtinybe perkrauti politinę sistemą.

Tokį sprendimą TS-LKD prezidiumas priėmė reaguodamas į žiniasklaidos tyrimus dėl savivaldos politikų galimo piktnaudžiavimo jiems skiriamomis išmokomis.

TS-LKD koalicijos partneriai skeptiškai vertina šį siūlymą, nėra vieningi ir patys konservatoriai. G. Landsbergis po prezidiumo patvirtino, kad įpareigojimo frakcijai palaikyti pirmalaikių rinkimų siūlymą nėra.

„Privalomumo jokio nėra, mano pozicija išlieka tokia pati – tai yra kiekvieno Seimo nario apsisprendimo teisė, nuspręsti, kaip jis mato situaciją“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji liepos viduryje atsistatydins. Tai reikštų ir visos Vyriausybės atsistatydinimą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode