RETRO

Šeimų sąjūdžio mitinge prie Seimo prieš valdančiuosius protestuoja apie šimtas žmonių

mitingeLietuvos šeimų sąjūdžio protesto akcijoje pievoje prie Seimo antradienį prieš valdančiųjų politiką lynojant protestuoja apie šimtas žmonių.

„Mūsų valdžios atstovai įsivaizduoja, kad yra valdžia, jie neatstovauja mums, čia yra esminis dalykas. Kitaip sakant, jeigu nepatinka kas nors, išsirinksit po ketverių metų naujus. Čia esminis mąstymo dalykas, kuris Seime yra nepriimtinas“, – BNS sakė akcijoje dalyvaujantis vilnietis Rimas Labrencas.

Vyras teigė nepritariantis Seime svarstomoms iniciatyvoms dėl civilinės sąjungos, kuri leistų nesusituokusioms tiek skirtingų, tiek tos pačios lyties asmenų poroms įteisinti savo santykius.

„Mes esam krikščionys katalikai, todėl mums svarbu Konstitucijoje įteisinta šeimos samprata. Šeima yra vyro ir moters santuoka, Dievo laiminama vaikais, ir valstybė yra įsipareigojusi globoti tėvystę, motinystę ir vaikystę. Mes todėl ir atėjome, ginti  savo konstitucines teises“, – kalbėjo R. Labrencas.

Lietuvos šeimų sąjūdis antradienį vykstant Seimo posėdžiui surengė protesto akciją prieš valdančiosios daugumos ir Vyriausybės iniciatyvas, kaltindami valdžią griaunant valstybės pamatus.

„Mes, t. y. Lietuvos visuomenė, nesutinkame su tuo, ką daro valdančioji dauguma ir Vyriausybė“, – sakoma kvietime į protesto akciją.

Anot protesto rengėjų, „Seime vykstant precedento neturintiems įstatymų stūmimo buldozerio principu procesams“, tai verčia reaguoti visuomenę ir visuomenines organizacijas. Kreipimesi taip pat minimos kylančios kainos, planuojami nauji mokesčiai.

Protesto akcijoje dalyvavo kai kurių opozicinių partijų atstovai, nuo scenos į dalyvius kreipėsi parlamentarai Petras Gražulis, Beata Petkevič, Vilija Targamadzė, Mindaugas Puidokas, Dainius Kepenis.

Ties scena iškelti užrašai „Kas miega demokratijoje – atsibus diktatūroje“, „Gink Lietuvos Respublikos Konstituciją“, renginyje dalyvaujantys žmonės atsinešė Lietuvos trispalvę, regionų vėliavas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode